Система д’Аламбер

Това е също една от най-старите и популярни системи за игра на рулетка в света. Въпреки, че тази система е с нарастващи залози, то тук прогресията е много по-плавна и не се изисква голям капитал. Системата носи името на видния френски математик Жан льо Рон д’Аламбер.

ПРЕДИМСТВА:
– сигурна, печеливша и балансирана
– не изисква голям капитал
– лесна за игра

НЕДОСТАТЪЦИ:
– на някои може да им се стори бавна и продължителна

КАК СЕ ИГРАЕ СИСТЕМАТА НА Д’АЛАМБЕР:

Системата Д’Аламбер е изключително проста. При нея както и при Мартингейл правим Външни залози черно/червено, четно/нечетно или висок/нисък, т.е залози с изплащане 1:1, като залогът е един и същ, променяме само сумата му.

Играта протича по следният начин:
Залагате 1 жетон на избрания вид залог, например червено.
При успех следващия път залагате 1 жетон по-малко.
При неуспех следващия път залагате 1 жетон повече.
Играта продължава докато постигнем печалба от 1 жетон, след което започваме отначало.

ПРИМЕР ЗА СИСТЕМАТА НА Д’АЛАМБЕР:

Залагаме 1 жетон на червено. Губим.
При следващата игра залагаме 2 жетона(1+1). Губим.
При следващата игра залагаме 3 жетона(2+1). Губим.
При следващата игра залагаме 4 жетона(3+1). Печелим. В този случай печалбата ни е 4 жетона а заложеното до момента е 6 жетона(1+2+3), т.е имаме загуба от 2 жетона.
При следващата игра залагаме 3 жетона(4-1). Печелим. В този случай печалбата ни е 3 жетона а загубата до момент е 2 жетона. т.е общата ни печалба е 1 жетон.
В този момент играта приключва и започваме отначало.

ИЗВОДИ ЗА СИСТЕМАТА НА Д’АЛАМБЕР:

Както виждате, системата Д’Аламбер е изключително проста като идея, но в същото време изключително ефективна. Нейната ефективност се дължи на спазването на правилото следващия залог да компенсира предишните, но тъй като тук компенсирането е частично (след второто завъртане) това прави системата много балансирана и сигурна.

Дори и да попаднем в дълга губеща серия тук прогресията на залозите е минимална и съответно рисковете за нас са значително по-малки в сравнение с Мартингейл. При системата Д’Аламбер необходимия капитал е доста по-малък и това я прави препочитана от играчи с по-малко средства. Както виждаме системата е лесна за игра, но понякога до достигането на печеливш резултат можем да преминем през повече завъртания, което да доведе до объркване.

Ето защо аз Ви препоръчвам един много прост метод за записване – запишете си сумата на парите си преди да започнете системата. Когато след което и да е завъртане баланса Ви стане по-голям с 1 жетон значи системата е изпълнена и можете да я започнете от начало.

В процеса на игра мисля, че записването е излишно защото имаме елементарно увеличаване или намаляване с 1 при всяко завъртане.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *